Min tipptippoldemor, en sangerinne fra Norge

Legg igjen en kommentar

10. mai 2014 av Eline

Navn: Mccall Rose Frampton («Søster Frampton») frampton

Alder: 21 år
Bosted: Utah
Blogg: http://sisterframpton.blogspot.no

Fortell litt om deg selv

Jeg er vokst opp i Salt Lake med min familie som består av mamma, pappa og tre søsken. Jeg elsker å danse, har holdt på med ballett, jazz og moderne. Jeg er også veldig glad i å skrive, spesielt dikt. Hele familien dro et halvt år til Afrika på et humanitær prosjekt. Vi bygget skoler, lagde skrivepulter og underviste engelsk.Jeg studerte Public Relations på BYU før jeg dro på misjon og skal fullføre mastergraden når jeg kommer hjem.
Jeg har vokst opp i kirken og har alltid vært et aktivt medlem. Men i ungdomstiden var det en periode med usikkerhet. Foreldrene mine fikk utfordringer med sitt vitnesbyrd og moren min sluttet en periode å gå kirken. Det føltes som jeg var ombord på et synkende skip. Jeg hadde basert mye av mitt vitnesbyrd på deres tro. Hva skulle jeg tro nå? Hva mente JEG egentlig? Denne perioden var vanskelig men helt nødvendig for meg. Jeg utviklet min helt egen tro og vitnesbyrd om evangeliet, uavhengig av mine foreldre. De er begge aktive i kirken nå og er veldig glad for at jeg har reist på misjon.

Hvordan kom du frem til avgjørelsen om å reise på misjon?

Jeg hadde aldri planlagt å dra på misjon. Men etter at aldersgrensen ble senket så kom tankene til meg. Jeg hadde ikke så lyst egentlig, for jeg var midt i studier og hadde kjæreste. Det passet ganske dårlig å dra. Men tankene om å reise på misjon slapp allikevel ikke taket så jeg bestemte meg for å be om det og ta Herren med på råd. Jeg stilte meg oppriktig åpen og var innstilt på å dra hvis det var Hans vilje. Svaret jeg fikk på mine bønner etterlot seg ingen tvil. Så nå er jeg her i Norge:) Det er jeg utrolig takknemlig for.

Hva er det viktigste budskapet du vil dele med oss Nordmenn?

Det er å kunne fortelle og vitne om at Gud faktisk finnes! At vi har en Far i himmelen som virkelig bryr seg om alle oss her på jorden. Deg og meg. Mitt inntrykk er at mange nordmenn ikke tror på noe spesielt, så for meg er det fantastisk å kunne dele akkurat dette. Et annet budskap som er like viktig er at Gud besvarer alles bønner.

Hva er det beste med å være misjonær?

Det beste med å være misjonær må være at jeg treffer så mange forskjellige og flotte folk hver dag. Uansett om de hører på meg eller ikke.

Kvinner i vår kirke har jo ikke prestedømmet. Føler du at dette er til hinder for ditt arbeid?

Nei. Som kvinner har vi kanskje en større medfødt evne enn menn til å uttrykke følelser og leve oss inn i andres situasjoner, uttrykke empati. For meg er dette åndelige gaver som allerede bor i oss kvinner. Prestedømmet er gitt til mennene for å blant annet utvikle dette. Disse åndelige gavene er utrolig viktig å ha med seg i misjonærarbeidet. Vi kommer jo tett innpå livet til mange mennesker. At vi ikke kan døpe våre undersøkere synes jeg ikke er noe problem. Det pleier å være en prestedømsbærer fra menigheten som gjør dette. Det er fint at de knytter bånd til andre enn oss, vi reiser jo videre.

Har du noen forfedre fra Norge?

Min tipptippoldemor, Hilde Mathilde var fra Kongsvinger. Hun ble undervist av misjonærene og ble døpt i kirken vår bare 16 år gammel sammen med foreldrene sine. Det skjedde om natten, i en frossen elv. Hun var sangerinne og deltok på en skandinavisk sangkonkurranse da hun var 18 år. Premien var en reise til Amerika. Tipptippoldemoren min vant hele konkurransen og reiste over. Der traff hun min tipptipp oldefar og slo seg ned i Salt Lake City.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Google translate

Translate this blog into different languages...

Arabic English Finnish French German

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Arkiv

%d bloggere like this: