Min tipptippoldemor var den første kvinnen som ble døpt i Norge

Legg igjen en kommentar

10. mai 2014 av Eline

Navn:  Sarah Victoria Oldham («Søster Oldham»)IMG_1056oldham
Alder: 20 år
Bosted: Utah

Fortell litt om deg selv

Jeg er eldst i en søskenflokk på 5. Musikk er en stor del av livet mitt. Jeg spiller fiolin, piano og ukulele. Ukulele er favoritt instrumentet mitt! Jeg har så gode minner fra barndommen når hele familien var på camping. Vi spilte ukulele og sang rundt bålet…Herlige minner.
Jeg studerte business på BYU før jeg dro på misjon og skal fullføre når jeg kommer hjem. Jeg er usikker på hvor det vil bringe meg i forhold til jobb, men jeg vil bidra til samfunnet på en eller annen måte. Jeg drømmer om en stor familie, kanskje 6 barn!

Jeg gjorde et lite google-søk og fant ut at du hadde deltatt på en misse-konkurranse! Fortell mer om det?

Hehe, ja det var gøy! Det var en konkurranse for ungdom i USA, jeg representerte Utah. Vi måtte vise til gode karakterer fra skolen, vise et talent (jeg spilte fiolin), vi ble intervjuet og måtte svare på spørsmål foran publikum. Det var ingen badedrakt- poseringer, ellers ville jeg ikke deltatt!

Hvor langt kom du?

Topp 10

Hvordan kom du frem til avgjørelsen om å reise på misjon?

Jeg har alltid vært aktiv i kirken og hatt et vitnesbyrd om evangeliet, men å reise på misjon har ikke vært i mine tanker. Så ble aldersgrensen senket og plutselig kom tanken snikende. Skulle jeg dra?! Jeg fastet og ba over en lang periode. Jeg fikk ikke svar i det hele tatt. Det var utrolig frustrerende. Hva skulle jeg gjøre nå? Jeg bestemte meg for å dra, jeg ville angre hvis jeg ikke gjorde det. I samme sekund som jeg hadde tatt avgjørelsen så kom bekreftelsen fra Den Hellige Ånd. Jeg visste at valget jeg hadde tatt var rett. Det var en herlig åndelig opplevelse som bekrefter mitt vitnesbyrd om bønn. Herren svarer på sin måte, ofte etter at vi har tatt et valg. Det var en leksjon jeg trengte å lære.

Hvor mye kontakt får dere ha med de der hjemme under misjon?

En gang i uken får vi lese og skrive email. Før var det bare til vår nærmeste familie, men nå kan vi holde kontakten med hvem vi vil. (Bortsett fra mannelige bekjentskaper her i Norge som ikke er våre undersøkere)

Hvordan reagerer norske kvinner på at mormonkvinner ikke har prestedømmet?

Mange, både kvinner og menn, har spørsmål om dette. På utsiden kan det se dårlig ut. Men jeg prøver å forklare at prestedømmet ikke handler om makt men om ansvar. Prestedømmet handler om å tjene når alt kommer til alt.

Hva er det viktigste budskapet du vil dele med oss Nordmenn?

Himmelske Fader har ønsker at vi skal ha det godt her på jorden og finne lykke. Også i det neste livet. Gjennom Jesu Kristi forsoning er det mulig å finne løsninger på problemer, finne trøst og nå vårt potensial som Guds barn. Jeg ønsker at alle skal vite om vår mulighet til å leve med våre familier for alltid. Evangeliet er rett og slett veien til lykke!

Hva er det beste med å være misjonær?

Jeg synes det er fint å kunne dele noe som gjør meg selv så glad. Og dette får jeg gjøre hver dag! Jeg prøver å følge Jesu Kristi eksempel og av det lærer jeg mye.

Fortell om din norske tipptippoldemor. Føler du noen bånd til henne? image(2)

Min tipptippoldemor, Tarjer Serine Torjusdatter, var fra Risør og var den første kvinnen som ble døpt inn i Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, i 1852, 30 år gammel. Hun ble gift med en kaptein Evensen som også var mormon. De bestemte seg for å emigrere til Amerika, men dagen før de skulle reise, døde mannen. Serine dro selv og hadde med seg sine fem barn. Det er mer informasjon å finne om henne på (https://familysearch.org/photos/stories/2162690?p=686137)
For en tid tilbake pratet vi med en mann som hadde mistet moren sin for kort tid siden. Vi underviste han om frelsesplanen og åndeverdenen. Jeg fikk en sterk følelse av at min tipptippoldemor var tilstede og hjalp meg å undervise denne mannen. Det var spesielt for jeg har bedt mye om at hun må være med meg på misjonen min her i Norge. Dette var en sterk åndelig opplevelse som jeg aldri vil glemme.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Google translate

Translate this blog into different languages...

Arabic English Finnish French German

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Arkiv

%d bloggere like this: