Linda Hagen fra TV- serien: «Kjære Mamma»

Legg igjen en kommentar

9. mars 2017 av Eline

Når jeg tenker på Linda Hagen, tenker jeg på en venninne fra kirken. En som lever etter sine prinsipper og iverksetter sine mål. Hun har mange barn og valgt å være hjemmeværende. Linda ønsker å prege debatten om familielivet som pågår i samfunnet ved å heve stemmen sin. Lindas klare og tydelige meninger på egen blogg blir satt pris på og lagt merke til av andre. Dette har resultert i flere opptredener på tv: «Familieliv», «Bønder i by`n» og TV2 hjelper deg (testing av julekort). Akkurat nå er hun aktuel i serien «»Kjære mamma» på TV2 Livsstil.  Dette er en serie hvor landets mammaer hylles. Her er en morsom smakebit av Linda i programet.

Nylig figurerte Linda også i kvinnebladet KK. Her deler hun sine tanker om verdien av tid med barna og kvinnefrigjøring. Hele intervjuet står her, under har jeg kopiert inn et lite utdrag.

Heia Linda!


«Linda C. Hagen er åttebarnsmamma og kjent for mange gjennom bloggen Absolutt hjemme. Her skriver hun blant annet om hverdagen som hjemmeværende mor med de to yngste barna, Mika (4) og Levi (2).

Linda forteller at det for henne har det vært naturlig å skulle være hjemme med barna frem til skolestart. Når minstemann begynner på skolen om fire år, vil hun ha vært hjemmeværende i totalt 22 år.

– Jeg opplever at de fleste synes det er flott at jeg er hjemmeværende. Og jeg får faktisk ofte høre fra andre kvinner at de selv skulle ønske de kunne det, men at mannen ikke godkjenner det eller at venner og familie bare ler av det. Men det handler så klart om penger og det å bidra. Noen synes ikke at det å være hjemmeværende er å bidra, men det kommer helt an på hvordan man ser på det. Det er verdivalg og prioriteringer, sier hun.

Et argument hun ofte møter er at det å ikke ha barna i barnehagen, betyr at de ikke vil bli godt nok sosialisert før de begynner på skolen.

Linda mener søsknene finner mye glede i hverandre og at viktigheten av sosialisering med andre barn er noe overvurdert.

– Barna mine fortjener den beste omsorg og opplæring, og den får de hjemme med meg. I de viktigste første årene i livet til et barn er det tilknytningen som står absolutt høyest hos oss. Denne tilknytningen er forresten fortsatt viktig når de blir skolebarn. Mye viktigere enn sosialisering. En sunn og god tilknytning til foreldrene må komme foran sosialisering, sier hun.

 Mener hun står i veien for kvinnefrigjøring

Linda forteller at hun gjennom bloggen har fått flere negative tilbakemeldinger på at hun har valgt å være hjemme.

– Noen synes jeg står i veien for kvinnefrigjøring og at jeg ikke bruker mine ressurser riktig. Noen synes at jeg ikke bidrar i samfunnet, mens enkelte synes synd på barna mine fordi de ikke får gå i barnehage.

– Jeg synes at hvis en kvinne ikke kan velge selv om hun vil jobbe ute eller være med barna sine, så er det de som vil begrense en kvinnes valg, og som står i veien for kvinnefrigjøring og likestilling. Ikke jeg, sier hun.

Sammenlignet med hvordan det var å være hjemmeværende mor på seksti og syttitallet, tror hun det kanskje var mer akseptert før.

– Kvinnene hadde ikke samme mulighet som i dag, så de mulighetene vi har i dag er unike og fantastiske og vi skal virkelig takke de som gikk i bresjen. Men det er bare så synd at det nesten har blitt motsatt, at det nå er mange som føler de ikke kan velge å være hjemme med barna.

 – Det er ganske upopulært å være hjemmeværende, men samtidig ser jeg at det er mange som er det allikevel.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Google translate

Translate this blog into different languages...

Arabic English Finnish French German

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Arkiv

%d bloggere like this: