Hvordan «få lim» på hendene? 26 kvinner i stuen diskuterer

1

1. september 2017 av Eline

Hvordan ta vare på de som føler seg utenfor? Hvordan være inkluderende? Hvordan få bukt med fordommer? Hvordan finne sin plass når man føler at man ikke følger gjeldene norm?  

Disse spørsmålene var gjenstand for samtale og diskusjon i går, da 26 nydelige kvinner fra midten av 20-årene til midten av 80 årene, inntok stuen. Det var oss damene på Ljan; mor, søster og jeg, som hadde invitert til jentekveld for Hjelpeforeningen. Vi gledet oss over å kunne fylle stedet med glede, latter, kjærlighet og vennskap! ( Jeg har tidligere skrevet om hjelpeforeningen her. )

Etter å ha spist deilig mat og blitt bedre kjent ved bordene så satte vi oss inn i peisestuen. Vi hadde en morsom lek og så ledet mor en felles samtale med tema: Hvordan kan vi kvinner fungere som lim? Hvordan få mer lim på hendene?

Mor tok utgangspunkt i en tale holdt av en av kirkens kvinnelige toppledere,         Sharon Eubank. Eubank leder kirkens humanitære og globale velferdsprogram. Hun er også rådgiver i Hjelpeforeningspresidentskapet globalt.

Jeg siterer noen utsagn som vi diskuterte og pratet om. Talen/foredraget kan leses i sin helhet her og audio her. “When I was first called to serve in Relief Society, I was surprised at how many women sat down and told me: “I’m not a ‘Relief Society’ type. I’m not like everyone else. I’m not politically conservative, or I don’t stay home. I’m not put together. My kids are in trouble. I’m twice divorc bed. I have sins I can’t put to rest. I have doctrinal issues. Relief Society increases my anxiety.” I realized after a lot of this that none of us fits in.”

Relief Society is exactly the place for all of us who don’t fit in. It is organized under priesthood keys for women to have a place to grow, progress, build their faith, talk about the reality of family life, and mourn with each other for all the stupid, crazy things that happen to us when we are mortals.”

“To Addie’s list I would add people with disabilities, recovering addicts, new in the Church, old pioneer stock, American, Syrian, Chilean, Samoan, working, home with kids, wishing to have a job, poor, rich, in debt, happy, depressed, bipolar, autistic, serving others, being served, liberal, conservative, don’t care, immigrant, gay, converted, and unconverted. The question is: Can we open up the circle of our sisterhood to many more kinds of backgrounds and see those backgrounds as valuable instead of as handicaps? If you do this, you become a woman with sticky hands.”

Det ble gode og ærlige samtaler rundt Eubanks ord. Personlige erfaringer ble delt som røret oss alle. Det jeg sitter igjen med etter denne kvelden er en følelse av takknemlighet. For at jeg får være en del av en sammensatt gruppe kvinner som beriker mitt liv på uante måter.

 

 

 

 

 

Selv om Eubank tar utgangspunkt i Hjelpeforeningen, så tenker jeg at hennes oppfordringer og påminnelser er overførbart til mange andre organisasjoner og familiesituasjoner. Hvordan finner man sin plass når man føler at man ikke følger gjeldene norm? Hvordan ta vare på de som føler seg utenfor? Hvordan være inkluderende? Hvordan få bukt med fordommer?

Jeg ønsker å utvikle mine personlige egenskaper som en kvinne med «lim på hendene». Jeg tenker på de som har dratt meg til seg, hvilken verdi det har hatt i livet mitt. Så min oppfordring til dere er: Ta vare på hverandre. Gå litt ut av komfortsonen. Møt og løft en som kan trenge det med kjærlighet og omtanke, forståelse og aksept.

-Eline

En tanke om “Hvordan «få lim» på hendene? 26 kvinner i stuen diskuterer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Google translate

Translate this blog into different languages...

Arabic English Finnish French German

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Arkiv

%d bloggere like this: