Ser vi kun den sorte prikken på det hvite arket?

2

24. oktober 2017 av Eline

En professor delte ut en prøve til studentene sine. De fikk alle utlevert et ark med baksiden opp. Da professoren ba studentene snu arket, ble de svært overrasket over det de så. Det var nemlig kun en sort prikk i midten av det hvite arket og oppgaven lød: «Beskriv det dere ser».

Etter en stund samlet professoren inn besvarelsene og leste det høyt for klassen. Alle studentene hadde fokusert på den sorte prikken og prøvd å beskrive den på best mulig måte. Professoren la så bort prøvene og sa hun ikke kom til å gi karakter. Hun ville bare gi de noe å tenke på.

 «Dere alle fokuserte på den svarte prikken, ingen skrev noe om det hvite rundt. Sånn er det i livet også. Vi har et stort hvitt ark å se på og nyte, men vi fokuserer på de mørke flekkene. På å bli skuffet, krenket, ting skjer ikke etter planen osv.  De mørke flekken er uendelig mye mindre enn alt det gode i livene våre, men vi lar dem forurense sinn og sjel. Løft blikket bort fra den sorte prikken og vær takknemlig for alt du har. For naturen, jobben, livet og de små mirakler som skjer rundt oss. .»

Denne historien fortalte Eric Johnson på en gudstjeneste/natverdsmøte jeg var på for noen uker siden. Jeg liker å høre han tale fordi han formidler budskapene sine så godt. Eric var biskopen min i Moss og jeg hadde mange fine samtaler med han. På søndag fikk han en ny stor oppgave eller kall som»Stavspresident». Dvs leder for alle menigheten på Østlandsområdet som kan sammenlignes med et bispedømme. Jeg er sikker på at han er rett mann på rett sted og kommer til å gjøre en fantastisk jobb!

Bildet med «den sorte prikken på det hvite arket» grep meg på en spesiell måte og har blitt værende i tankene. For det er så gjenkjennbart. Alt for ofte hisser jeg meg opp over bagateller. Ting som i den store helheten er uviktig kan fyre meg opp eller gjøre meg deppa. Hvordan kan vi klare å fokusere på alt det hvite når det topper seg? Det er jo da vi trenger det som mest, men etter min erfaring, da det er aller vanskeligst.

 

-Eline

2 tanker om “Ser vi kun den sorte prikken på det hvite arket?

  1. Vigdis Ingeborg Holm Dahlgren . sier:

    Takk for historien. Jeg tror at vi får et lykkeligere liv ved å fokusere på alt som er bra og alt
    det vakre rundt oss.Er så takknemlig for at jeg har min tro.Troen jeg har får meg til å føle trygghet og harmoni.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Google translate

Translate this blog into different languages...

Arabic English Finnish French German

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Arkiv

%d bloggere like this: