Kirkens kvinneforum, Hjelpeforeningen

Legg igjen en kommentar

Hjelpeforeningen er navnet på organisasjonen som alle voksne kvinner i kirken er medlemmer av. Hjelpeforeningen har et lite møte hver søndag hvor man ber, synger og deltar i en leksjon med ulike trosfremmende prinsipper.
Organisering
Det er tre kvinner, en leder og to rådgivere, som har ansvaret for foreningen på verdensbasis. I Norge har vi to kvinnelige ledere, alle med to rådgivere hver, som har det overordnede ansvaret for Hjelpeforeningen. Videre har hver menighet på lokalt plan, liten eller stor, sin egen hjelpeforeningsleder og to rådgivere.
Historie
I dag er Hjelpeforeningen en verdensomspennende kvinneorganisasjon med over fire millioner medlemmer. Det er faktisk en av verdens største kvinneorganisasjoner! Men det startet i det små, i en liten stue med 20 kvinner i alle aldere tilstede. Året var 1842 og profeten Joseph Smith organiserte det som skulle bli Hjelpeforeningen. Han sa at kirken ikke var fullstendig organisert før kvinnene også var det. Emma Smith, profetens kone, ble utpekt til leder og hun valgte sine rådgivere, Sarah M. Cleveland og Elizabeth Ann Whitney. I løpet av møtet sa Emma: Vi skal utføre noe ekstraordinært! Og det gjorde de virkelig

Her  finner du en utrolig spennende og omfattende webside om Hjelpeforeningens historie de første 50 år. Originale dokumenter, historiske fotografier, videoer og biografier av prominente personer kan du søke opp her.
Hjelpeforeningens motto:
Nestekjærlighet svikter aldri.
Det er hentet fra Mormons bok hvor vi kan lese: Og kjærligheten er tålmodig og er velvillig og misunner ikke og blåser seg ikke opp, søker ikke sitt eget, blir ikke lett bitter, tenker intet ondt og gleder seg ikke over ugudelighet, men gleder seg ved sannheten. Den utholder alt, tror alt, håper alt og tåler alt. Derfor, mine elskede brødre, hvis dere ikke har kjærlighet, er dere intet, for kjærligheten svikter aldri. Derfor, hold fast ved kjærligheten som er det største av alt, for alle ting skal svikte.
Men kjærligheten er Kristi rene kjærlighet, og den varer evig, og den som er i besittelse av den på den siste dag, ham skal det bli vel med.
Hjelpeforeningens hensikt:h.f.
1. Øke personlig tro og rettskaffenhet
2. Styrke hjem og familie
3. Finne og hjelpe de trengende
Hvordan jobber Hjelpeforeningen med å oppfylle dette? De tre punktene blir implementert i de mange ulike aktivitetene som Hjelpeforeningen har:

  •  Søndagens møter hvor man samtaler om trosfremmende prinsipper.
  • Hver måned blir det arrangert en aktivitet på ukedagen hvor kvinnene kommer sammen. Møtet kalles: » Hjem, familie og personlig berikelsesmøte.» Aktiviteten kan være hva som helst med dette tema i bakhodet. Noen aktiviteter jeg har likt godt er da en blomsterdekoratør i menigheten lærte oss hvordan vi kunne lage dekorasjoner, da vi sydde t-skjorte kjoler og babytepper til en veldedighetsorganisasjon, da vi lærte å lage vårruller, da vi gikk tur rundt Songsvann og da vi hadde julebord.

 

  • Velferds- og barmhjertighetstjenesten ( diakonale tjenester). Ved sykdom, flytting, nød, død og andre omstendigheter organiserer og yter kvinnene hjelp.
  • Besøkende lærerinner. To og to kvinner i menigheten treffes en gang i måneden for å besøke noen andre kvinner i menigheten som de har fått ansvaret for å våke over, undervise og yte tjeneste. Det kan være et lite besøk hvor man deler et trosfremmende budskap som står i kirkens magasin, Liahona. Det er fint å tenke på at hver måned deler kvinner i kirken det samme budskapet med hverandre rundt om i verden.

Besøket kan også være for å yte tjeneste. Da jeg var i barselpermisjon kom mine besøkende lærerinner med middag på døren flere ganger. Da jeg var sengeliggende med bekkenløsning fikk jeg et gavekort på «husmorhjelp.» Jeg var så takknemlig til disse to fantastiske damene! Ved hjelp av besøkende lærerinner kartlegges kort- og langsiktige behov blant kvinnene og deres familier .

Noen nettsider:

Hjelpeforeningens blogg:

http://hjelpeforening.blogspot.no/

Hjelpeforeningens historie og arbeid er samlet i et hefte som heter «Døtre i mitt rike». Nettutgaven ligger her:

https://www.lds.org/bc/content/shared/content/norwegian/pdf/language-materials/06500_nor.pdf?lang=nor

En fin filmsnutt om Hjelpeforeningen finner du her:

To veldig fine filmsnutter om Besøkende lærerinner finner du her:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Google translate

Translate this blog into different languages...

Arabic English Finnish French German

Skriv din epostadresse for å følge denne bloggen og motta meldinger om nye artikler på epost.

Arkiv

%d bloggere like this: